Associated Newspapers Libel Case

Prins Harry ontmoet koningin Mathilde tijdens evenement in New York

De Britse prins Harry (40) is momenteel in New York, waar hij zondagavond deelnam aan een diner van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Tijdens dit evenement ontmoette hij onder andere de Belgische koningin Mathilde.

Het evenement waar Harry aanwezig was, stond in het teken van de problematiek rond geweld tegen kinderen en de impact hiervan op hun geestelijke gezondheid. Koningin Mathilde was samen met de Belgische premier Alexander De Croo aanwezig.

Volgens verschillende media zijn Harry en Mathilde gefotografeerd terwijl ze elkaar begroetten met een gebruikelijke kus op de wang tijdens het evenement. De royals hebben door de jaren heen meerdere belangrijke ceremonies en bijeenkomsten bijgewoond sinds de troonsbestijging van koning Filip, de echtgenoot van koningin Mathilde, in 2013. Op foto’s van de bijeenkomst zijn ook prinses Mabel en de acteurs Will Poulter en Forest Whitaker te zien.

Lees ook: Prins Harry blijkt verrassend doodnormale hobby’s te hebben

Harry, die met zijn gezin in Californië woont, was alleen aanwezig. Zijn vrouw, Meghan, vergezelde hem niet tijdens dit bezoek. De komende week blijft Harry in New York voor werkzaamheden die verband houden met enkele van zijn beschermheerschappen en initiatieven. Daarna reist hij door naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij op 30 september aanwezig zal zijn bij de WellChild Awards.

Lees ook: Actueel: Prins Harry zal zijn vader Charles niet zien

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES