felicitatie prins Harry

Komt het dan toch goed? Prins Harry krijgt eerste felicitatie in jaren van Britse koninklijke familie

Zondag vierde prins Harry zijn veertigste verjaardag. Geheel tegen de verwachtingen in kreeg hij publiekelijk een felicitatie van zijn familieleden.

De laatste jaren heeft prins Harry een slechte band met zijn vader, koning Charles, en zijn broer, prins William. Na zijn vertrek naar de Verenigde Staten was er nauwelijks tot geen contact. Nu lijkt de familie toch weer een poging te doen om het contact te herstellen.

Eerste stappen om contact te herstellen

De populaire prins werd afgelopen zondag veertig jaar. Niemand had een felicitatie van zijn vader of broer verwacht, maar het gebeurde toch! De wereld ziet dit als een eerste teken dat er stappen worden gezet om het contact te herstellen.

Felicitatie op Instagram

Koning Charles plaatste op Instagram een bericht voor prins Harry, met daarbij de volgende tekst: “We wensen de hertog van Sussex een hele fijne veertigste verjaardag vandaag.” Bij de tekst werd een foto geplaatst van een lachende prins Harry. Even later deelde zijn broer, prins William, de felicitatie ook op zijn eigen Instagram-account. De post is hieronder te zien.

Eerste felicitatie in jaren

Deze felicitatie is de eerste publieke felicitatie in drie jaar. In 2021 was de laatste keer dat de familie prins Harry in het openbaar feliciteerde, daarna bleef het stil op 15 september. Dit was ook niet heel vreemd, aangezien prins Harry en zijn vrouw, Meghan Markle, kort daarna in een interview met Oprah Winfrey leden van de koninklijke familie beschuldigden van vijandigheid en racisme.

Lees ook: Prins Harry wordt vandaag 40

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES / INSTAGRAM