Philip In Uniform

Oud-presentator klapt uit de school over rijstijl prins Philip: ‘Beetje gestoord’

‘Een beetje gestoord’. Zo omschrijft de voormalige presentator en journalist de rijstijl van de in 2021 overleden prins Philip. Volgens ‘The Telegraph’ haalde Trevor McDonald (85) herinneringen op aan de documentaire die hij in 2008 maakte over de hertog van Edinburgh.

De voormalige presentator van News at Ten voor ITN, was bezig met het filmen van de documentaire The Duke: A Portrait of Prince Philip in 2008, toen hij een persoonlijke rondleiding kreeg op het landgoed Sandringham van de toenmalige hertog van Edinburgh.

“Ik mag dit misschien niet publiekelijk zeggen, maar ik vond dat hij een beetje gestoord reed”, zei Trevor afgelopen zondag over de overleden prins Philip.

Trevor herinnerde zich hoe ‘buitengewoon genereus’ prins Philip was door tijd voor hem vrij te maken, en dat hij samen met de prins een ritje maakte op het koninklijke landgoed Sandringham.

“Er was niets dat hem tegenhield. Hij stopte om mensen die aan het werk waren te begroeten, en dat ging allemaal goed tot we in een modderpoel terechtkwamen. Hij zei: ‘Hoe komt dit verdomde ding hier, waarom krijg ik hem er niet uit,’ en ik dacht bij mezelf dat het misschien niet handig was om te zeggen: ‘Omdat je er zelf in gereden bent.'” Uiteindelijk was McDonald blij dat hij zijn mond hield. Ondanks de ietwat wilde rit beschreef hij de dag als ‘heerlijk’.

Queen Elizabeth Ii & The St. Lawrence Seaway
Koningin Elizabeth Ii & prins Philip

Prins Philip leverde zijn rijbewijs in

Prins Philip, die in 2021 op 99-jarige leeftijd overleed, gaf in februari 2019 vrijwillig zijn rijbewijs op nadat hij zijn auto over de kop had geslagen in Norfolk. Hoewel hij er zonder kleerscheuren vanaf kwam, raakten twee vrouwen gewond.

Één van de vrouwen brak haar pols en pleitte ervoor dat hij zou worden vervolgd als hij schuldig werd bevonden. De hertog leek enkele dagen na het incident in een brief aan de vrouw de verantwoordelijkheid te erkennen. Hij wenste haar een ‘spoedig herstel van een zeer nare ervaring’ toe. De hertog werd niet strafrechtelijk vervolgd voor de botsing. Het Openbaar Ministerie verklaarde dat het ‘niet in het algemeen belang was om te vervolgen’ na het ongeval. Kort daarna besloot de toen 97-jarige prins zijn rijbewijs in te leveren.

77 jaar geleden stapten Elizabeth en Philip in het huwelijksbootje. Bekijk de video hieronder:

Lees ook: Megakijkcijfers voor uitvaart prins Philip

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES