PRINS ANDREW

Dít is het laatste ultimatum voor prins Andrew: ‘Hij gaat hieraan kapot’

Prins Andrew staat op het punt om zijn luxe Royal Lodge kwijt te raken als hij niet snel 2,3 miljoen euro ophoest. Dit heeft allemaal te maken met de renovatiekosten.

Prins Andrew woont al jaren in de Royal Lodge en hij mag er nog tot 2077 gebruik van maken. Het zou geen probleem zijn geweest als hij de boel zou onderhouden, maar dat is nou precies het probleem. Andrew renoveert helemaal niets.

Leasecontract 

Het leasecontract loopt dus nog tot 2077, maar daarin staat ook dat de koninklijke residentie regelmatig onderhouden moet worden. De kosten hiervoor zouden door prins Andrew betaald moeten worden, maar doordat hij de laatste jaren zo slecht in het nieuws is gekomen, is bijna heel zijn inkomen en vermogen in rook opgegaan. Hierdoor kan hij de renovaties niet betalen.

Spookhuis 

De Royal Lodge is volgens kenners inmiddels een ‘slecht onderhouden spookhuis’. De verf bladdert en de bijbehorende bosgrond ziet er ook allesbehalve verzorgd uit. En als dit zo doorgaat, zal het alleen maar erger worden.

BBC prince Andrew
Prins Andrew

Lees ook: Villa van prins Andrew en Sarah Ferguson is ‘totaal vervallen’ 

Uit huis gezet worden 

Koning Charles wil zijn broertje al langer uit de Royal Lodge hebben. Hij wil dat Andrew intrekt in een kleinere residentie. Andrew weigert dit, maar binnenkort heeft hij geen keuze meer. Hij moet namelijk bewijzen dat hij genoeg geld heeft om te renoveren, schrijft Express UK. Volgens hetzelfde blad zal hij ‘eraan kapotgaan’ als hij daadwerkelijk het huis moet verlaten.

Beveiligingsteam ontslagen 

Vorige maand werd al bekend dat het beveiligingsteam, dat uit tien man bestaat, deze week de Royal Lodge zal verlaten. “Andrew zit met de handen in het haar. Zonder financiële steun en beveiliging van het koningshuis is de kans dat hij tegen het eind van dit jaar aan geld komt, bijna onmogelijk.” Hij komt zo wel erg dicht bij de uitzetting die hij koste wat het kost wil vermijden.

Lees ook: Prins Andrew moet Royal Lodge in oktober verlaten: “Beveiligers zijn al ontslagen”

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES