maaltijd Charles

Koning Charles heeft déze maaltijd zijn hele volwassen leven overgeslagen: “Nutteloze tijdverspilling”

Koning Charles zorgde deze week voor een grappige primeur. Hij heeft namelijk voor het eerst de maaltijd genuttigd die hij zijn hele volwassen leven heeft overgeslagen.

Koning Charles is dol op eten, maar staat ook wel bekend om zijn vreemde eetgewoonten. Zo eet hij bij elke maaltijd een gekookt ei en sloeg hij decennialang een bepaalde maaltijd over. Tot nu, want vanaf nu zal hij ook die maaltijd weer gaan nuttigen.

Uitgebreid lunchen

De Britse kranten staan vol met het nieuws rondom koning Charles. De Britse koning heeft zijn hele volwassen leven niet geluncht. Tot nu, want op aandringen van zijn vrouw, koningin Camilla, én op aanraden van zijn dokters, is hij weer begonnen met iedere dag lunchen.

Nutteloze tijdverspilling

Paleismedewerkers vertellen aan The Daily Mail dat het echt zo was. “Hij vond zijn schema veel te druk om tijd te maken voor een lunch, dus zag hij het als een nutteloze tijdverspilling. Hij koos liever voor een stevig ontbijt en later op de dag een uitgebreid avondmaal. Maar nu, na zijn kankerdiagnose, is het belangrijk dat hij zijn lichaam genoeg brandstof geeft. Zijn dokters vinden het dus een goed idee dat hij tijd maakt om iets kleins te eten tijdens de middag. Charles is zelf geen fan van het idee, maar hij doet het om zijn vrouw gerust te stellen.”

Charles Camilla Getty Royalty Online
Koning Charles met zijn vrouw koningin Camilla

Weggooien is een taboe

Koning Charles houdt er niet van om buiten de deur te eten. Hij eet het liefst thuis, zodat al het overgebleven eten nog een keer gebruikt kan worden. Tom Parker Bowles, de zoon van Camilla, zei hier eerder over: “Alles wat overblijft, wordt de volgende dag opnieuw gebruikt of verwerkt in een ander gerecht. Hij wil niet dat er voedsel wordt verspild. Charles is een gezonde eter, dus hij is persoonlijk niet zo’n fan van de decadente eetcultuur van de Britse royals: een warm ontbijt, een warme lunch en een gigantisch avondmaal. Hij eet om zijn lichaam sterk en gezond te houden. Weggooien is hier taboe sinds hij aan de macht is.”

Lees ook: Dít eet koningin Camilla allemaal op een dag

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP / GETTY IMAGES