Prins Harry charles

Britse media zien hoop voor relatie tussen Harry en familie na de felicitaties

Voor het eerst in drie jaar feliciteerde de Britse koninklijke familie prins Harry (40) openlijk op zijn verjaardag via sociale media. Komt het dan toch nog goed tussen de hertog van Sussex en zijn familie?

Zowel koning Charles als prins William en Kate stuurden Harry felicitaties voor zijn verjaardag. Dit gebeurde kort na elkaar via de sociale mediakanalen van Buckingham Palace en Kensington Palace.

De gekozen afbeelding van Harry is genomen tijdens zijn periode als werkende royal in 2018.

Prins Harry William Verjaardag
Instagramstory van prins William en prinses Kate

Lees ook: Colombiaanse stad vraagt prins Harry om excuses voor slavernijverleden

‘Charles zal nooit de deur volledig sluiten’, schrijft de Britse krant The Mirror. Ook de Amerikaanse variant van deze krant schrijft dat er nog hoop is. ‘Harry’s verjaardagswens van William is het grootste teken dat hij wordt vergeven, maar er ligt nog een lange weg voor ons’, schrijft de krant.

“Er is niets wat koning Charles meer zou willen dan dat zijn twee zonen het goedmaken. Dit zijn zijn laatste jaren en hij wil ervan genieten met zijn familie als één geheel”, zegt een bron. “Prins Williams verjaardagsbericht is een teken dat de spanningen tussen de broers beginnen te verminderen en dat er goed vooruitzicht is.”

De bron gaat verder: “Prins William zal echter voorzichtig te werk gaan. Er zijn nog steeds wonden te helen na het Oprah-interview, maar dit is zeker een stap vooruit.”

Lees ook: Prins Harry blijkt verrassend doodnormale hobby’s te hebben

Volgens sommige bronnen benadrukte het paleis dat deze felicitaties voortkomen uit de traditie om royals op belangrijke verjaardagen te eren, zelfs als ze geen actieve leden van de familie meer zijn. Ook Meghan en prins Andrew kregen vergelijkbare felicitaties op hun 40e en 60e verjaardag, ondanks hun persoonlijke kwesties met de familie.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES/INSTAGRAM: @PRINCEANDPRINCESSOFWALES