veiligheid

Actueel: Charles en Camilla net na aanslag Trump ook in veiligheid gebracht

Net nadat er een aanslag op Donald Trump was gepleegd, zijn ook Charles en Camilla in veiligheid gebracht. Ook in de buurt van het vorstenpaar werd er een verdachte man gezien.

Afgelopen week brachten koning Charles en koningin Camilla een bezoek aan de Kanaaleilanden, net voor de Franse kust. Dit was het eerste bezoek van een Britse royal sinds 2005. De twee hadden geluk, want het was prachtig weer en de inwoners waren maar wat blij dat het koninklijk paar op bezoek kwam. 

Man op een dak

Koning Charles en koningin Camilla zijn afgelopen week tijdens hun bezoek aan Saint Heilier, in Jersey, in veiligheid gebracht. Er werd namelijk een verdachte man gespot op een dak in de buurt van de twee. Er werd direct ingegrepen. Ook bij Donald Trump was er een man gespot op een dak  in de buurt en hij slaagde erin om een aanslag te plegen op hem. Hij werd hierbij in zijn oor geraakt.  

Royal Visit To The Channel Islands
Royal Visit To The Channel Islands

In veiligheid gebracht

De beveiliging van Charles en Camilla nam geen risico en het vorstenpaar werd direct naar een nabijgelegen hotel gebracht. Precies op het moment van ingrijpen wilde koningin Camilla net een lekker ijsje eten. Ze werd, met ijsje en al, meegenomen door de veiligheidsdiensten. 

Lees ook: Koning Charles stuurt Donald Trump privébericht na moordaanslag

Vals alarm 

The Telegraph schreef dat de man op het dak werd ondervraagd, maar al snel kreeg het incident het label ‘vals alarm’. Niet lang daarna kon het bezoek aan Saint Helier gewoon weer worden hervat. Normaal gesproken komt Buckingham Palace bij een incident zoals dit nog wel met een officiële verklaring, maar dat is dit keer niet gebeurd.

TEKST VERA GULDEMEESTER

BEELD ANP