Lekker! Dit zetten Felipe en Letizia hun gasten voor
30 juni 2022
Bij het galadiner voor de NAVO-top.
Alleen de locatie was al de moeite waard: het Reina Sofia Museum, dat uitpuilt van de Spaanse meesterwerken. Na een rondleiding gingen de gasten, waaronder premier Rutte aan tafel.
Het welkomstaperitief was een gefrituurde gordal-olijf op krokante toast. Daarna kwamen koude kersensoep uit Jerte, gekonfijte sint-jakobsschelp en haringkuit; brood met zwarte knoflook, ingemaakte patrijs en pico de gallo; zorongollo – een salade met onder meer paprika en tomaat – uit Extremadura; gerookte forel en schapenkaas; gekonfijte prei uit Sahagún met tartaar van runderjerky; en blini van ansjovis uit de Cantabrische Zee, mazamorra – koude amandelsoep – en forelkuit.
De warme gastronomische hapjes waren lichte spinkrab en roquette van rode garnaal; krokante ravioli van kalfswang; gegrilde octopus en Galicische aardappel in paprikabrood; Segureño-lam, honing en aalbessen; en breua – pastei – van halalkip.
Voor dessert was er romige kaastaart met ijs.
LEES OOK:
LETIZIA SWITCHT VAN WIT NAAR PRACHTIG ZWART
Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.
Bron: Lecturas