Gabriel Giacomelli

Dít is Gabriel Giacomelli, de grote liefde van de Spaanse prinses Leonor

De dochter van koning Felipe en koningin Letizia spendeert haar vrije dagen het liefst in New York, waar volgens de Spaanse pers haar droomprins, Gabriel Giacomelli, woont.

Kroonprinses Leonor is afgelopen maand gestart aan de Militaire Marine Academie in Pontevedra. Ondanks dat het een intensieve opleiding is, heeft ze nog wel tijd om af en toe naar New York te vliegen. Hier zou namelijk haar grote liefde, Gabriel Giacomelli, wonen.

Droomprins Gabriel Giacomelli

De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia stomen hun oudste dochter klaar voor het koninklijke leven. Op een dag zal ze haar vader moeten opvolgen en wordt ze koningin van Spanje. Lange tijd werd er in Spanje gesproken over het liefdesleven van de kroonprinses. Waar bleef nou toch die man in haar leven? Nou, daar is hij dan! Volgens Pronto is het dik aan tussen de kroonprinses van Spanje en Gabriel Giacomelli. “De toekomstige koningin van Spanje heeft haar droomprins gevonden.”

Voormalig klasgenoot in Wales

Gabriel Giacomelli en prinses Leonor kennen elkaar van de studie aan het UWC Atlantic College in Wales, waar eerder ook prinses Alexia en de Belgische kroonprinses Elisabeth een opleiding volgden. Hier zou al tussen 2021 en 2023, op dat moment studeerde de kroonprinses er, de vonk tussen de twee zijn overgesprongen.

Gabriel Giacomelli

Uit goede familie

Gabriel Giacomelli is de zoon van een miljonairsechtpaar uit Brazilië en groeide op in New York. Zijn moeder is succesvol in de reclame-industrie, zijn vader werkt als bankier voor de Deutsche Bank. Het gezin woont in een luxe appartementencomplex niet ver van het beroemde Wall Street.

6000 kilometer van elkaar gescheiden

In mei 2023 ging de droomprins naar New York om daar aan een universitaire studie te beginnen. Leonor startte aan de militaire academie in Zaragoza. Sinds dat moment zijn de twee ‘lovebirds’ dus meer dan 6000 kilometer van elkaar gescheiden. Sindsdien is de kroonprinses al meerdere keren naar New York gevlogen om samen te genieten van een paar zorgeloze dagen in New York.

Dit wordt ongetwijfeld vervolgd…

Lees ook: Koningin Letizia niet blij met losbandig gedrag van prinses Leonor: “Ze verliest haar geduld”

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP