Tiara’s en white tie in Luxemburgs paleis
Op het groothertogelijk paleis werd vanavond een groots galadiner gehouden ter ere van het pasgetrouwde paar. Vandaag trouwden Guillaume en Stéphanie in kleine kring voor de wet in het gemeentehuis van Luxemburg. De vele buitenlandse koninklijke en adellijke gasten waren daar niet bij. Zij worden morgen verwacht in de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouwe van Luxemburg, en schuiven vanavond aan bij de groothertog en zijn familie. Op het menu staat vooraf zeebaars met tartaar van langoustine en oester met vinaigrette van kaviaar. De tweede gang is typerend voor het seizoen waarin het paar trouwt: met foies gras gestoofde duivenborst in een papillote van groene kool, geserveerd met een confiture van dij en jus, en knolselderijmousseline met geglaceerde kastanjes. Als dessert is er voor de gasten een bol grand cru pure chocolade 'Poire Belle-Helene' stijl, overgoten met warme chocoladesaus. Voorafgaand aan het galadiner hield de groothertog, als vader van Guillaume en kersverse schoonvader van Stéphanie, een toespraak.