Prinses Märtha Louise vermogen

Wow! Met zóveel procent steeg het vermogen van prinses Märtha Louise het afgelopen jaar

De Noorse prinses Märtha Louise heeft het afgelopen jaar uit verschillende kansen voordeel weten te halen. Haar vermogen maakte in die periode dan ook een ongekende groei door.

Prinses Märtha Louise werd afgelopen maand getrouwd met haar sjamaan, Durek Verrett. De twee gaven een groot feest van maar liefst drie dagen, waarbij honderden mensen aanwezig waren. Dit feest werd volledig vastgelegd voor een goedbetaalde foto- en videoserie, waardoor ze er aanzienlijk aan heeft verdiend.

Deal met Netflix 

De bruiloft werd vastgelegd door Netflix, waarmee de prinses een flinke som heeft verdiend. Ook werden er tijdens dit bijzondere weekend exclusief foto’s gemaakt door Hello! magazine, waarvoor ze eveneens een aanzienlijke vergoeding heeft gekregen. Haar bruiloft was overigens niet het enige waar de prinses het afgelopen jaar veel mee heeft verdiend.

Kledingmerk 

Naast de verkoop van de beeld- en videorechten van haar bruiloft is de prinses ook mede-eigenaresse van het kledingmerk Hést, waarvan ze 30 procent van de aandelen bezit. Het bedrijf had een fantastisch jaar: de omzet groeide van 33,9 miljoen Noorse kroon in 2022 naar 64,6 miljoen Noorse kroon in 2023. Toen de prinses en haar compagnons in 2019 begonnen met het modemerk, hadden ze het plan om 15 winkels in Noorwegen te openen. Inmiddels zijn de items in maar liefst 95 winkels verspreid over het hele land te vinden.

Princess Märtha Louise And Durek Verrett Get Married In Geiranger
Prinses Märtha Louise samen met haar man, Durek Verrett

Vermogen enorm gestegen

Nettavisen meldt dat het vermogen van prinses Märtha Louise het afgelopen jaar is gestegen van 5,7 miljoen Noorse kroon naar 29,2 miljoen Noorse kroon. Omgerekend is dat een groei van ruim €490.000 naar bijna €2,5 miljoen. Dat is natuurlijk een aanzienlijk verschil in vermogen!

Lees ook: Huwelijk Noorse prinses Märtha Louise viel bijna in het water en dit was de reden

Toekomstplannen

Prinses Märtha Louise liet eerder al weten dat ze nog nooit zo gelukkig is geweest. Ze wil dan ook graag doorgaan met haar huidige ondernemingen: “Het is echt ongelooflijk leuk. Ik denk er elke dag aan en besef hoe gelukkig ik ben. We zijn enorm tevreden.”

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP