5eb6e9515b8cfecfb2e52ce0d6d0f0eb

Willem-Alexander: ‘‘Ik hoop dat mijn dochters zo snel mogelijk weer naar school kunnen’’

Afgelopen donderdag was Willem-Alexander op bezoek bij het Montaigne Lyceum in Den Haag. Daar vertelde hij aan 5 VWO-scholiere Leann Paauwe, die hem die dag op de voet volgde, dat zijn dochters niet kunnen wachten tot ze weer gewoon naar school kunnen.

Daarnaast kreeg de scholiere de kans om Willem-Alexander persoonlijk vragen te stellen. Ze wilde graag van hem weten wat hij nou zelf van het online-onderwijs vindt en hoe het thuis bij zijn dochters gaat. Van zijn dochters mag alleen de 17-jarige Amalia naar school, omdat ze dit jaar eindexamen heeft. Prinsessen Alexia (15) en Ariane (13), die net als hun oudere zus naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag gaan, volgen thuisonderwijs.

“Het gaat gelukkig heel goed, maar je merkt wel dat de motivatie weg is. Dat het steeds lastiger is om energie op te brengen”, vertelde de koning. “En dat ze het erg missen om gewoon weer op school te zijn en ze missen hun vriendinnetjes en vriendjes. En ja, de oudste zit dus wel ’s middags op school want die heeft eindexamen. Maar voor de rest is het echt hopelijk zo snel mogelijk weer terug naar school.” Volgens de vlogster vond iedereen het bezoek van de koning “superspannend”. “Maar het is natuurlijk wel supergaaf dat de enige echte koning bij ons op het Montaigne Lyceum komt.”

LEES OOK:

RVD legt fysieke werkbezoek van de koning uit: ‘‘We wegen voors en tegens af’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.