Beatrix docuserie

Prinses Beatrix krijgt haar eigen docuserie op Videoland en dít is wanneer het te zien is

Het leven van prinses Beatrix zit vol prachtige, bijzondere en soms verdrietige momenten. Voor Videoland zijn er genoeg redenen om een uitgebreide docuserie aan haar te wijden.

Iedereen is dol op een kijkje achter de schermen van koninklijke families. Dit bleek al uit het succes van series als The Crown en Máxima. Videoland speelt hierop in met de aankondiging van een nieuwe docuserie, waarin het leven van prinses Beatrix centraal staat.

Joost van Ginkel

Regisseur en Gouden Kalf-winnaar Joost van Ginkel neemt de leiding over deze productie. Van Ginkel, die eerder een documentaire over prins Bernhard maakte, zal deze driedelige serie regisseren. De docuserie biedt een uniek inkijkje in het persoonlijke en publieke leven van de prinses.

Intimi aan het woord

Voor de serie Beatrix komen diverse insiders en experts aan het woord, waaronder haar oud-hofdame Miente Boellaard en haar beste vriendin, Renée Smith-Roëll. Hun persoonlijke verhalen en inzichten beloven een intieme blik op het leven van Beatrix te geven.

Claus Beatrix
Prinses Beatrix samen met haar man prins Claus

Exclusief archiefmateriaal

Naast interviews bevat de documentaire ook exclusief archiefmateriaal uit de collecties van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Deze zeldzame beelden, gecombineerd met diepgaande gesprekken, zullen het portret van Beatrix nog rijker maken.

Lees ook: Dramaserie Máxima krijgt nu al tweede seizoen

Wanneer is de docuserie te zien?

De docuserie Beatrix zal exclusief te zien zijn op Videoland. Hoewel de exacte datum nog niet is aangekondigd, heeft regisseur Joost van Ginkel laten weten dat de serie begin 2025 online komt. Wij kunnen alvast niet wachten!

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP