Parijs

Zien: Koninklijk gezin feest mee met atleten in Parijs 

De Olympische spelen zijn losgebarsten en het koninklijk gezin is daar maar wát blij mee. Dat was te zien toen ze zaterdag een bezoekje brachten aan het Olympisch dorp in Parijs. 

De Olympische Spelen van 2024 vindt van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus plaats in Parijs. Diverse Europese koningen en koninginnen zijn op dit moment in Parijs om de sporters uit hun land te steunen. Waaronder koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Alexia. 

Bezoek Olympisch dorp in Parijs

Na vrijdag aanwezig te zijn geweest bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen, was het op zaterdag tijd om een bezoekje te brengen aan het Olympisch dorp. Hier verblijven alle atleten tijdens de Olympische spelen. En daar barstte het feest pas echt los. De Oranje’s werden samen met de atleten dansend gespot op ‘Links, Rechts’ van Snollebollekes en dat leverde heel wat mooie beelden op. Kijk hieronder maar!

Blij met de beelden 

Ook Rob Kemps van Snollebollekes was maar wat blij bij het zien van deze beelden. “Koninklijk uit de panty schieten in Parijs!”, schrijft hij bij de beelden. Te zien is dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Amalia en prinses Alexia een feestje bouwen samen met het skateboard- en hockeyteam. 

Lees ook: Zien: Europese royals in Parijs voor opening Olympische Spelen 2024

Hockyduel

Na een bezoek te hebben gebracht aan het Olympisch dorp, was het voor De Oranje’s tijd om aanwezig te zijn bij de eerste groepswedstrijd op de Olympische Spelen van de Nederlandse hockeymannen tegen Zuid-Afrika. Op de beelden is te zien hoe Willem-Alexander, Máxima, Amalia en Alexia het Nederlandse hockeyteam toejuichen in het Stade Yves-du-Manoir. Het gejuich heeft geholpen, want Nederland won met 5-3. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP / INSTAGRAM