Netherlands Royalty Veteran Cemetery

Feitje uit jaaroverzicht 2020 van ons Koningshuis

In de afgelopen 10 jaar kwamen er gemiddeld 37 ambassadeurs per jaar op bezoek bij Willem-Alexander. Dat was in 2020 een stuk minder, natuurlijk had dat alles met corona te maken. Benieuwd wat het verschil is?

Onze koning ontving in het eerste jaar van zijn koningschap maar liefst 44 ambassadeurs (althans, 12 bezochten Beatrix en 32 Willem-Alexander, bij elkaar dus 44). Veelal kwamen zij hun geloofsbrieven aanbieden, op Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Willem-Alexander. Maar uitgesmeerd over de afgelopen 10 jaar komen er dus gemiddeld 37 ambassadeurs langs.

Dat was in 2020 fors minder, al heeft Willem-Alexander ontzettend zijn best gedaan inhaalslagen te maken, wanneer en zodra dat weer mocht. Door de coronacrisis en de maatregelen kwamen er 28 ambassadeurs naar Noordeinde afgelopen jaar. Dat is één van de feitjes die te lezen is in het jaaroverzicht van ons koningshuis.

Het aanbieden van een geloofsbrief in coronatijd verloopt aangepast: er staat een tafeltje klaar waarop de papieren gelegd kunnen worden, om fysiek contact te voorkomen.

Koning Ontvangst Geloofsbrieven

LEES OOK:

Openhartig: Máxima had graag een oudere zus gewild

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP