Dit is het lievelingsrecept van prinses Laurentien
25 september 2024
Op haar instagram account maakte Eloise van Oranje onlangs bekend dat haar moeder eigenlijk niet kon koken. Behalve dit ene recept. Wat toevallig ook haar lievelingsgerecht is.
Op het populaire Instagram account van Eloise van Oranje was onlangs te zien dat zij vol liefde vertelde over de brunches op zondag met haar familie. Hoe haar moeder, Laurentien, eigenlijk niet kon koken, maar wel altijd wentelteefjes voor hen maakte.
Wentelteefjes
Prinses Laurentien is een vrouw met ene drukke agenda. Niet gek dus dat ze niet altijd tijd had om te koken. Maar het zal haar wel verbaasd hebben dat haar dochter, Eloise, vrolijk op Instagram vertelde dat haar moeder eigenlijk maar één gerecht kon maken: oud-Hollandse wentelteefjes. En zo maak je ze…
Ingrediënten:
- 4 sneetjes oud brood (witbrood of volkorenbrood)
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 1 theelepel kaneel (optioneel)
- 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
- 2 eetlepels suiker
- Boter of olie om in te bakken
- Poedersuiker of stroop om te serveren
Instructies:
- Voorbereiding:
- Snijd het brood in dikke plakken als het nog niet gesneden is.
- Meng het beslag:
- Klop de eieren in een ruime kom.
- Voeg de melk toe en klop goed door.
- Voeg de suiker, kaneel en vanille-extract toe en meng tot alles goed is gecombineerd.
- Brood weken:
- Verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Doop een sneetje brood in het eiermengsel en laat het kort weken, zodat het goed doordrenkt is, maar niet zompig wordt.
- Haal het sneetje brood uit het mengsel en laat het even uitlekken boven de kom.
- Bakken:
- Leg het doorweekte brood in de hete pan.
- Bak het brood ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot het goudbruin en krokant is.
- Serveren:
- Serveer de wentelteefjes warm.
- Bestrooi met poedersuiker of giet er stroop overheen naar smaak.
Tips:
- Voor extra smaak kun je een snufje zout toevoegen aan het eiermengsel.
- Oud brood werkt het beste omdat het minder snel uit elkaar valt.
- Experimenteer met verschillende toppings zoals vers fruit, honing, of een beetje slagroom.
Lees ook: Harry ruikt graag aan Meghan
TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS
BEELD GETTYIMAGES/ INSTAGRAM