Maxima En Laurentien

Conflict tussen Máxima en Laurentien bereikt nieuw hoogtepunt

Máxima is niet dol op elk familielid. Onze koningin had eerder al een conflict met haar schoonzus prinses Mabel, en nu blijken er ook spanningen te zijn met haar andere schoonzus, prinses Laurentien.

Máxima en Laurentien zijn al jaren schoonzussen. Eerder ging het altijd goed tussen de twee, maar de goede band lijkt nu wat scheurtjes te vertonen. De twee hebben een conflict, dat op dit moment een nieuw hoogtepunt zou hebben bereikt. Koningin Máxima is het duidelijk niet eens met de aanpak van prinses Laurentien.

Laurentiens ambities

Het conflict tussen de twee royals draait om de ambities van prinses Laurentien, waarmee Máxima het niet eens zou zijn. Als koningin krijgt Máxima altijd veel ruimte om zich in te zetten voor verschillende zaken. Haar schoonzus, prinses Laurentien, zou deze ruimte ook willen, maar Willem-Alexander en Máxima lijken dat niet toe te staan. Het resultaat: Laurentien is hier allesbehalve blij mee, wat voor de nodige spanning tussen de twee zorgt.

Strijden voor diverse doelen

Goedkeuring of niet, Laurentien blijft strijden voor diverse goede doelen. De afgelopen jaren heeft ze zich bijvoorbeeld ingezet voor ouders die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire. Ook haar inzet voor deze stichting werd niet in dank afgenomen door haar schoonzus, en later ook door Nederlandse politici. Want politiek? Daar mogen de Nederlandse royals zich natuurlijk niet mee bemoeien.

Máxima En Laurentien Foto 12
De twee in betere tijden

Lees ook: Dít is de reden van de slechte band tussen Máxima en Mabel

Stoppen? Dat nooit

Laurentien kennende, zal ze, nu ze zich heeft teruggetrokken uit de stichting die zich inzet voor slachtoffers van de toeslagenaffaire, niet stoppen met haar inzet voor goede doelen. Politiek of niet, prinses Laurentien kent geen stoppen. En als dat zorgt voor een verslechterde band tussen haar en haar schoonzus? Dan is dat maar zo.

TEKST REDACTIE
BEELD ANP