revalidatie

Koningin Margrethe kort in het ziekenhuis na val: ‘Revalidatie gaat maanden duren’

De Deense koningin Margrethe lag deze week kort in het ziekenhuis nadat ze gewond raakte door een valpartij. Inmiddels is ze weer thuis, maar echt goed gaat het nog niet.

De Deense koningin Margrethe trad eerder dit jaar af. Sindsdien doet ze het rustiger aan. Hoewel ze af en toe nog aanwezig is bij officiële bijeenkomsten, geniet ze ook van haar vrije tijd. Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat de koningin in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een eerdere val.

Weer thuis

Het Deense hof meldt op de eigen website dat de 84-jarige oud-vorstin weer thuis is op paleis Fredensborg. Het hof laat ook weten dat de koningin bij de val een breuk in haar linkerhand en een blessure aan haar nekwervels heeft opgelopen. Haar hand zit in het gips en ze moet enkele maanden een brace om haar nek dragen. Het zit haar allemaal niet mee.

Langdurig verlof

Gezien de ernst van de verwondingen zal de revalidatie maanden duren. De koningin zal dan ook voor een langere periode met verlof gaan. Het hof heeft alle officiële afspraken voor de komende maanden afgezegd. Wel benadrukt het hof dat het naar omstandigheden goed gaat met koningin Margrethe.

Lees ook: Koningin Margrethe en prins Henrik hadden een moeizame relatie

Eerder ook lange revalidatie

Koningin Margrethe weet maar al te goed wat een lange revalidatie inhoudt. Vorig jaar onderging ze namelijk nog een rugoperatie, waarna ze ook een lange tijd moest revalideren. We hopen van harte dat de koningin snel herstelt.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP