Crown Prince Frederik And Crown Princess Mary Of Denmark Visit Germany

Zien: de leukste foto’s van Frederik en Mary tijdens staatsbezoek aan Duitsland

De Deense koning Frederik (56) en koningin Mary (52) zijn momenteel in Duitsland voor hun twee dagen durende staatsbezoek. Wij hebben de mooiste foto’s van hun bezoek voor je onder elkaar gezet.

Het koninklijk paar werd officieel ontvangen in Schloss Bellevue, de ambtswoning van de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier, die samen met zijn vrouw Elke Büdenbender de ontvangst verzorgde. Dat liet het hof op maandag weten. Tijdens de receptie klonken de volksliederen van Duitsland en Denemarken, en inspecteerde Frederik samen met de bondspresident de erewacht.

Op maandag stond ook de viering van het 25-jarig jubileum van het ambassadecomplex van de Noordse landen in Berlijn op de agenda. Naast Denemarken zijn ook Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland vertegenwoordigd.

Voor deze gelegenheid komen ook de Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit, evenals de Zweedse kroonprinses Victoria met haar man prins Daniel, naar de Duitse hoofdstad. Het complex herbergt als enige ter wereld de ambassades van al deze vijf Noordse landen naast elkaar en werd geopend in 1999, nadat Berlijn de nieuwe hoofdstad van het herenigde Duitsland werd.

Dag 1

Het koningspaar tijdens een viering ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Noordse Ambassade in het Tiergarten, gevolgd door een diner voor de staatshoofden van Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden.

King Frederik X And Queen Mary Of Denmark Welcomed At Bellevue Berlin For 25th Anniversary Of Nordic Embassies
King Frederik X And Queen Mary Of Denmark Visit The Reichstag 25th Anniversary Of Nordic Embassies
King Frederik X And Queen Mary Of Denmark Visit The Reichstag 25th Anniversary Of Nordic Embassies
Official Dinner At Bellevue Palace To Celebrate 25th Anniversary Of Nordic Embassies In Berlin

Lees ook: Deense koning Frederik viert 56e verjaardag

Dag 2

Het koningspaar begroet mensen voor het gebouw van de staatsregering van Schleswig-Holstein in Kiel, Duitsland.

King Frederik X And Queen Mary Of Denmark Visit Schleswig Holstein
King Frederik X And Queen Mary Of Denmark Visit Schleswig Holstein
King Frederik X And Queen Mary Of Denmark Visit Schleswig Holstein

Over Frederik en Mary

Koning Frederik en koningin Mary zijn sinds 14 januari 2024 koning en koningin van Denemarken, toen Frederik’s moeder, koningin Margrethe II, afstand nam van de troon. Frederik en Mary zijn getrouwd sinds 14 mei 2004. Hun huwelijk en de daaropvolgende toetreding tot het koninklijk huis werden breed uitgemeten in de media, vooral omdat Mary, een Australische, een ‘gewone’ burger was voordat ze met de prins trouwde. Hun relatie wordt vaak gekenmerkt door een moderne benadering van koninklijke taken, waarbij ze zich inzetten voor sociale en culturele kwesties in Denemarken en daarbuiten.

Lees ook: Frederik is officieel koning: ‘God beware de koning’

Bekijk ook:

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES