Peter Andre

Dit is waarom zanger Peter Andre niet meer welkom is bij de Britse royals: ‘Rampzalig incident’

Zanger Peter Andre (51) vertelt in een interview met The Times welke blunder hij maakte die zo erg was dat hij niet meer welkom is bij de Britse royals.

Peter Andre (51) scoorde in 1995 een wereldhit met zijn nummer Mysterious Girl. Omdat hij daardoor in één klap wereldberoemd was, opende hij ook diverse deuren. Hij werd zelfs uitgenodigd door een liefdadigheidsinstelling van de toenmalige prins, Charles. Daar ging alles mis.

Grote blunder begaan

Peter Andre werd een aantal jaar geleden diverse keren uitgenodigd bij Buckingham Palace om de Britse royals te bezoeken. Tijdens zijn laatste bezoek beging hij een blunder, waardoor hij nu niet meer welkom is.

Vlek op het rode tapijt

In een interview met The Times spreekt hij over deze blunder. Hij vertelt hoe het precies zat: “Ik werd uitgenodigd door de Prince’s Trust (een liefdadigheidsinstelling van de toenmalige prins Charles, red.). Maar terwijl ik een grapje maakte, stootte ik mijn zwarte koffie om, wat een vlek op het prachtige rode tapijt maakte. Een van de medewerkers kwam erbij en zei: ‘Een vierkante meter van dit tapijt kost meer dan jouw huis.’ We lachten, maar ik was er kapot van,” vertelt de zanger.

Uk Prince Charles At Royal Variety Performance
Charles samen met Peter Andre en zijn ex Katie Price

Niet meer welkom

Peter Andre vond het bizar dat het nieuws over zijn blunder zich zo snel door het paleis verspreidde. Diverse medewerkers spraken hem hierop aan. “En toen ik vertrok, zei de bewaker bij de voordeur: ‘Hare Majesteit zal hier niet blij mee zijn.’ Nog voor ik het gebouw had verlaten, wist iedereen het al.” Hij vervolgt: “Laat ik het zo zeggen: ik heb nooit meer een uitnodiging gekregen.” Auw…

Lees ook: Binnenkijken! Feestje in Buckingham Palace

Bekijk ook:

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES