Serie maxima 50 landen

Serie Máxima al aan 50 landen verkocht: híer gaat seizoen 2 over

De serie Máxima, die bij ons te zien is op Videoland, is inmiddels zó populair dat al 50 landen de serie hebben aangekocht.

De dramaserie Máxima is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten, dat in november 2021 verscheen. Het verhaal gaat over hoe de jonge Máxima opgroeit, haar carrière in New York start, de ontmoeting met prins Willem-Alexander, het huwelijksaanzoek en de ophef die daarop volgde.

Verkocht aan 50 landen

Het eerste seizoen van Máxima was zo’n groot succes dat de serie inmiddels al aan 50 landen is verkocht. Dit maakte de producent afgelopen week bekend. Afgelopen maand kochten tv-zenders in onder andere Australië, Denemarken, Zweden, Finland, Slovenië, Estland, Kroatië, Servië en Israël de serie aan. In dezelfde maand werd Máxima ook al uitgezonden op de Italiaanse zender Rai 1.

Direct veel belangstelling

Producent Rachel van Bommel van Millstreet Film vertelde tijdens de presentatie van de hoofdrolspelers van seizoen 1 al in gesprek te zijn met partijen uit onder meer Duitsland, Spanje, Scandinavië en Latijns-Amerika. “Het is zeker de bedoeling om de serie ook aan het buitenland te verkopen”, zei ze destijds vanuit het Amstel Hotel in Amsterdam. “Er zijn veel landen waar het publiek veel interesse heeft in onze koninklijke familie. Daarnaast leent de serie zich ook goed voor de buitenlandse markt, want in de serie wordt straks voor de helft Spaans gesproken, 30 tot 40 procent Engels en slechts 10 procent Nederlands”, voegde ze toe.

Maxima serie
Koningin Máxima

Lees ook: Dramaserie Máxima krijgt nu al tweede seizoen 

Tweede seizoen

Inmiddels is een tweede seizoen van Máxima in de maak. In oktober zijn de opnames voor het nieuwe seizoen gestart. In dit seizoen zullen de voorbereidingen op het huwelijk met prins Willem-Alexander centraal staan. Martijn Lakemeier keert terug als Willem-Alexander, en Delfina Chaves speelt opnieuw Máxima. In seizoen 2 zullen ook enkele nieuwe gezichten te zien zijn, zoals Abbey Hoes en Claire Bender, die prinsessen Laurentien en Mabel zullen spelen. Prins Friso en prins Constantijn worden gespeeld door Bram Suijker en Steef de Bot. Het tweede seizoen van de serie zal begin 2026 op Videoland verschijnen.

Bekijk ook:

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP