Máxima geheime liefde

Dít is Máxima geheime ‘liefde’: ‘Ik ben er dol op’

Koningin Máxima heeft het maar druk met al haar werkbezoeken, maar daarnaast maakt ze ook genoeg tijd voor de nodige ontspanning. Zo heeft ze stiekem een geheime ‘liefde’, waar ze enorm blij van wordt. 

Elke week weer heeft koningin Máxima nieuwe afspraken op de agenda staan, van werkbezoeken in binnen- en buitenland tot ontmoetingen met belangrijke gasten. Ondanks haar hectische leven, zorgt ze ervoor dat ze voldoende tijd maakt om te relaxen. En wanneer ze die tijd heeft, grijpt ze maar al te graag naar haar favoriete bezigheid: spelletjes spelen.

Bezoek aan Klaaswaal 

Afgelopen week bracht de koningin een bezoek aan Klaaswaal, een klein dorp in Zuid-Holland met slechts 4000 inwoners. Tijdens haar rondleiding door het dorp bezocht ze verschillende plekken, maar ze voelde zich meteen thuis toen ze in het buurthuis, Korstanjehuis, binnenkwam en een groep ouderen bezig zag met een potje Rummikub. Tot verrassing van de aanwezigen sloeg Máxima een vreugdekreet uit toen ze het spel herkende.

Koningin Maxima Bezoekt Klaaswaal
Koningin Máxima druk met Rummikub

Geheime ‘liefde’

Máxima vertelde enthousiast dat Rummikub haar absolute lievelingsspel, ook wel haar geheime ‘liefde’, is en kon het niet laten om meteen een van de spelers te helpen met het leggen van de stenen. “Ik kan mijn handen er gewoon niet vanaf houden”, lachte ze. De ouderen vonden het geweldig om samen met de koningin te spelen en waren onder de indruk van haar spelvaardigheid, want al snel maakte Máxima de ene cijfercombinatie na de andere. “Ik ben er dol op”, benadrukte de koningin nog eens terwijl ze zichtbaar genoot van het moment.

Lees ook: 5x dit doet koningin Máxima het liefst in haar vrije tijd 

Bekijk ook:

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP