Prins Harry en Meghan Markle The 2024 Espy Awards Show

Prins Harry en Meghan Markle roepen Amerikanen op om te gaan stemmen 

Prins Harry (40) en Meghan Markle (42) roepen Amerikanen op om te gaan stemmen in de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. In een verklaring op hun website benadrukken de hertog en hertogin van Sussex het belang van elke stem en dat iedere stem telt.

Ter gelegenheid van National Voter Registration Day hebben medewerkers van de Archewell Foundation van Harry en Meghan op dinsdag brieven geschreven om niet-geregistreerde kiezers te ‘ondersteunen’ aan te moedigen zich alsnog in te schrijven.

‘Stemmen is meer dan alleen maar een recht’, valt er te lezen op de website. ‘Het is dé manier om het lot van onze gemeenschap te beïnvloeden. Bij The Archewell Foundation erkennen we dat de betrokkenheid van de burgers, ongeacht hun politieke voorkeur, een cruciaal element is in het creëren van een rechtvaardige wereld. Door deel te nemen aan dit soort initiatieven willen we de boodschap versterken dat elke stem ertoe doet.’

Lees ook: Harry en Meghan op dubbeldate voor zesde trouwdag

Dit is niet de eerste keer dat het paar het belang van stemmen onder de aandacht brengt. Vlak voor de Amerikaanse verkiezingen van 2020 deelden Harry en Meghan een soortgelijke boodschap tijdens een speciale uitzending op ABC. “Elke vier jaar horen we dat dit de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn,” zei Meghan in de video. “Maar dit jaar is dat daadwerkelijk het geval. Als we stemmen, worden onze waarden in praktijk gebracht en worden onze stemmen gehoord. Jullie verdienen het om gehoord te worden.”

Hoewel Harry en Meghan zich openlijk uitspreken over het belang van stemmen, hebben ze nog nooit publiekelijk een presidentskandidaat gesteund. Toch is dit niet de eerste keer dat het paar het belang van stemmen benadrukt. Voor de verkiezingen van 2020 deelden Harry en Markle een vergelijkbare boodschap tijdens een speciale uitzending van ABC.

Bekijk ook:

Lees ook: Harry en Meghan bezig met twee Netflix-series

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES