stress koningin Máxima

Dít is Máxima’s geheim tegen stress

Iedere dag is Máxima druk in de weer. Ook onze koningin ervaart wel eens stressvolle momenten. Gelukkig kan ze daar goed mee omgaan. Dít is haar geheim tegen stress.

Een koninklijk evenement hier en een staatsbezoek daar; koningin Máxima heeft bijna elke dag iets op de planning staan. Ze maakt dan ook lange dagen. Zo’n druk bestaan kan heel wat stress opleveren, maar Máxima zou Máxima niet zijn als ze daar niet goed mee om kon gaan.

Tot rust komen

Hoe ontspan je echt als je koningin van Nederland bent? Afgelopen week ging Máxima in gesprek met studenten van het Albeda College in Rotterdam en deelde met hen haar tip om even helemaal tot rust te komen.

Onthulling rapport Prestatiedruk in het mbo

Koningin Máxima was aanwezig op het Albeda College in Rotterdam voor de onthulling van het rapport ‘Prestatiedruk in het mbo’. Van een van de studenten kreeg ze daar een vraag: “Wat doe je om je zelfvertrouwen een boost te geven op moeilijke dagen met veel stress?” Máxima gaf direct antwoord: “Wat ik meestal doe, als ik veel stress heb, is gewoon wandelen. Er even uit, met mijn muziek. Dan krijg je echt weer energie. En dan kan ik overal weer tegenaan.” Dat onze koningin muziek opzet tijdens zo’n wandeling, is zeker geen verrassing. Eerder liet ze al weten dat muziek een echte uitlaatklep voor haar is.

Maxima naar Colombia
Koningin Máxima

Stichting MIND Us

Als erevoorzitter van de stichting MIND Us bezoekt de koningin regelmatig bijeenkomsten rondom het thema jongeren en mentale gezondheid. De stichting heeft als doel ervoor te zorgen dat jongeren met psychische problemen de juiste aandacht krijgen. Koningin Máxima weet als geen ander hoe belangrijk het is om te spreken over mentale problemen. Dit onderwerp werd nog belangrijker toen ze haar zusje verloor door zelfmoord.

Lees ook: Koningin Máxima in discussie met studenten

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP