Prinses Beatrix Vacature

Prinses Beatrix kan niemand vinden voor vacature die al jaren openstaat: dít is het probleem

Prinses Beatrix is al jaren op zoek naar een nieuwe persoonlijke bediende, maar niemand lijkt deze rol op zich te willen nemen. Hoe kan dat?

Elke koning, koningin, prins of prinses heeft een heel team van mensen die hen dagelijks helpen. Dat geldt ook voor onze voormalige koningin, prinses Beatrix. Ze zoekt al geruime tijd naar iemand die haar kan bijstaan, maar tot nu toe zonder succes.

Persoonlijke bediende onverwacht overleden

De vorige persoonlijke bediende van de prinses overleed in 2020 onverwacht. Zij stond jarenlang klaar om prinses Beatrix te assisteren. Ze zorgde onder andere voor haar outfits, schoenen, sieraden en hoeden. Omdat ze veel wist van stoffen en kleermakerij, herstelde ze ook haar kleding.

Loyale werknemer nodig

Na het overlijden van de persoonlijke bediende werd er direct gezocht naar een geschikte opvolger, maar die is tot op heden niet gevonden. In de vacaturetekst staat dat iedereen mag solliciteren. “In een klein team verleen je persoonlijke assistentie in de ruimste zin van het woord.” De prinses stelt wel een aantal eisen. Zo moet de kandidaat een goed gevoel voor verhoudingen hebben en beschikken over omgangsvormen die passen bij de omgeving waarin je werkt. Daarnaast moet de persoonlijke bediende discretie en integriteit bezitten. Hou je ook van huisdieren? Dat is helemaal een pré, want je zult ook te maken krijgen met labrador Asher, de hond van prinses Beatrix.

prinsjesdag 2023 Beatrix traditie Den Haag

Waarom lukt het niet?

Je zou denken dat er in die jaren wel iemand gevonden zou zijn, maar dat is niet het geval. De Rijksvoorlichtingsdienst vertelt aan de Telegraaf dat het een lastige zoektocht is vanwege het specialistische karakter van de functie. Je moet het maar net kunnen én willen.

Lees ook: Hoeveel personeel heeft Willem-Alexander eigenlijk?

Salaris bij vacature

Heb je nu zoiets van: ‘Ja, dit wil ik’? Het maandsalaris staat al in de vacature. Je ontvangt € 3.168,- voor een 32-urige werkweek. Daarbovenop komen een eindejaarspremie en vakantiegeld. Een persoonlijke bediende heeft recht op 128 verlofuren, met daarnaast nog eens 57 extra uren per jaar.

Snel solliciteren

Mocht je willen solliciteren, dan kan dat via deze link naar de website van het Koninklijk Huis. Wacht niet te lang, want de sollicitatie moet voor morgen binnen zijn.

Prinses Beatrix is een echte dierenvriend. Zo heeft ze eerder dit jaar egeltjes op haar eigen landgoed uitgezet. Is dat niet zoet? Bekijk de video hieronder.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP