Gala "gq Men Of The Year 2018"

Broer van prinses Kate over haar kankerdiagnose: ‘Het leven legt je obstakels voor’

Volgende week verschijnt ‘Meet Ella’, de langverwachte memoires van James Middleton (37), de broer van Kate Middleton (42). In aanloop naar de publicatie gaf James een openhartig interview aan ‘People’, waarin hij sprak over zijn familie en de uitdagingen die ze samen hebben doorgemaakt.

James Middleton is de jongere broer van Kate Middleton, prinses van Wales, en Pippa Middleton. Hij heeft eerder openlijk gesproken over zijn mentale gezondheid en staat bekend om zijn sterke familiebanden. Na de kankerdiagnose van zijn zus zou James haar met veel steun bijstaan, gezien hun hechte relatie.

James vertelt dat zijn familie sinds 2017 zijn ‘opener over onze eigen mentale gezondheid spreekt. Dat is een geweldige stap.’ Zijn ouders Carole en Michael en zussen Kate en Pippa zijn trots op hem voor het delen van zijn verhaal en zijn mentale worstelingen. “Een omhelzing van een familielid betekent meer dan woorden. We zijn een hechte familie en dit heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht. Ik weet dat ze trots op me zijn omdat ik mijn verhaal heb verteld,” zei hij.

Their Majesties King Charles Iii And Queen Camilla Coronation Day
James en Pippa Middleton

Ook zijn zwager, prins William, speelt een belangrijke rol in hun familieband, aldus James. “William is fantastisch geweest in het geven van advies en steun, en hij deelt altijd zijn inzichten over hoe je dingen het beste kunt aanpakken,” vertelde hij aan People.

Lees ook: Kindje Pippa Middleton en James Matthews gedoopt

Nadat Kate in maart haar kankerdiagnose bekendmaakte, plaatste James een steunbetuiging op Instagram: “In de loop der jaren hebben we samen veel bergen beklommen. Als familie zullen we ook deze berg met jou beklimmen.”

Reflecterend op de gezondheid van zijn zus, vertelde hij: “Er zijn enorm veel mensen die door (die ziekte red.) heen gaan. Het maakt niet uit wie je bent of wat je achtergrond is. Het leven legt je obstakels voor.” James gaat verder: “We zijn een hechte familie. Het is altijd belangrijk om steun om je heen te hebben en dingen niet alleen te doen. Het delen ervan helpt mensen samen te brengen. Mijn liefde en steun voor mijn familie is meer dan alleen een Instagram-post.”

Lees ook: Prins William geeft weer een update over prinses Kate

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES