herstel Prins William

Prins William praat open over herstel Kate: dít zegt hij hierover

Afgelopen week bracht prinses Kate het goede nieuws naar buiten dat zij haar chemotherapie officieel heeft afgerond. William spreekt nu open over haar herstel. 

In februari kwam er naar buiten dat prinses Kate kanker had. Afgelopen week kondigde ze via een speciale en zeer persoonlijke video op Instagram aan, dat ze haar chemotherapie heeft afgerond. Niet alleen de prinses, maar ook haar man William en drie kinderen waren te zien in deze video. 

Prins William praat open over herstel 

Prins William sprak tijdens zijn werkbezoek in Wales open over zijn vrouw. Hij is dolblij dat zij haar chemotherapie heeft afgerond. “Het is goed nieuws, maar helaas is er nog een lange weg te gaan”, vertelde de prins daar. Hij vervolgt: “Ik zal haar steunen waar ik kan.”

Weer aan het werk

Prinses Catherine kan niet wachten om weer aan het werk te gaan, maar toch zal ze het nog rustig aan blijven doen. Er staat wel al een belangrijk evenement in haar agenda: het organiseren van het populaire Christmas Carol Concert in Westminster Abbey. 

Bijzondere video 

Nog even terug naar de bijzondere video die prinses Catherine vorige week met de wereld deelde.  Onder de video vertelde ze: “Nu de zomer tot een einde komt, kan ik jullie vertellen wat een opluchting het is dat mijn chemobehandeling eindelijk achter de rug is. De laatste negen maanden zijn enorm zwaar geweest voor ons als familie. Het leven zoals je het kent, kan veranderen in één ogenblik. We hebben een manier moeten vinden om deze onbekende, stormachtige wateren te navigeren.”

Onvoorspelbare reis

De prinses vervolgt: “Een kanker-reis is complex, eng en onvoorspelbaar. Dat is zo voor iedereen, en zeker voor de mensen die dicht bij jou staan. Het brengt je ook oog in oog met je eigen zwakheden, op een manier die je je nooit had voorgesteld. En daarmee verandert je perspectief op alles. Deze tijd heeft, boven alles, mij en William eraan herinnerd om te reflecteren en dankbaar te zijn voor de simpele maar belangrijke dingen in het leven. De dingen die zo velen van ons als vanzelfsprekend zien. Simpelweg liefhebben en geliefd zijn.”

Lees ook: Actueel: Prinses Catherine klaar met chemotherapie: “De weg naar herstel is nog lang”

Voornaamste focus 

De prinses gaat verder: “Doen wat ik kan om kankervrij te blijven is nu mijn voornaamste focus. Ook al heb ik mijn chemotherapie afgerond, mijn pad naar volledig herstel is nog lang en ik moet elke dag nemen zoals hij komt. Ik kijk er echter heel erg naar uit om weer aan het werk te gaan, en om weer publieke taken op me te nemen wanneer ik kan, in de komende maanden.”

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP / INSTAGRAM