groepsknuffel

Alle protocollen aan de kant: Charles dolblij na het krijgen van een groepsknuffel 

Koning Charles kreeg het nationale vrouwenrugbyteam van Nieuw-Zeeland op bezoek. Tijdens dat bezoek gooide hij met de groepsknuffel die hij kreeg alle koninklijke protocollen aan de kant. 

Koning Charles heeft sinds februari kanker. Tijdens een operatie aan een vergrote prostaat kwamen de artsen hierachter. Sindsdien heeft de koning van het Verenigd Koninkrijk chemotherapie. Volgens zijn vrouw, koningin Camilla, gaat het ondanks alles goed met hem. 

Bezoek van vrouwenrugbyteam Nieuw-Zeeland 

Het nationale vrouwenrugbyteam van Nieuw-Zeeland bracht deze week een bezoekje aan Buckingham Palace. De vrouwen waren druk aan het praten met koning Charles, toen een van de sporters de koning vrouw of ze hem misschien een knuffel mocht geven. “Een knuffel? Waarom niet”, reageerde de koning blij. Hij opende zijn armen en kreeg van een aantal vrouwen een dikke groepsknuffel. Zie hieronder de mooie video.

Blije koning

Te zien was dat de koning dolblij was na het krijgen van de groepsknuffel. Hij straalde en had een grote glimlach van oor tot oor. Na het bezoek van het vrouwenrugbyteam vertelde hij nog dat hij het geweldig vond om het team te ontmoeten én de groepsknuffel vond hij ook geweldig. “Erg helend”, zei hij hierover. 

King Charles Iii Hosts New Zealand's Black Ferns Rugby Union Team Pool 12 Sep 2024
Het nationale vrouwenrugbyteam van Nieuw-Zeeland compleet

Excuses

Tijdens het bezoek van het nationale vrouwenrugbyteam van Nieuw-Zeeland, bood de koning ook zijn excuses aan voor het feit dat hij volgende maand niet naar Nieuw-Zeeland komt. Dit stond namelijk eerder wel op de planning. Op doktersadvies brengt de vorst alleen een verkort bezoek aan Australië en Samoa. 

Lees ook: Charles luidt noodklok in Nieuw-Zeeland

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP