Mette Marit En Zoon Marius Noorwegen

Politie voerde een preventief gesprek met zoon Mette-Marit

De politie in de Noorse hoofdstad Oslo heeft een preventief gesprek gevoerd met Marius Borg Høiby (27), de zoon van kroonprinses Mette-Marit. Dat liet de politie van Oslo weten aan het Noorse ‘TV 2’.

Marius Borg Høiby, de zoon van kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen, kwam recent in opspraak na een geweldsincident. Begin vorige maand werd hij gearresteerd op verdenking van mishandeling, vernieling en bedreiging. Hij is toen gedurende 30 uur in een cel opgesloten. Het slachtoffer in deze zaak is zijn ex-vriendin.

Het gesprek werd bevestigd door Frode Larsen, afdelingshoofd van de Eenheid Centrum van de politie in Oslo, tegenover het Noorse TV 2. “De politie voert regelmatig preventieve gesprekken met personen die zich mogelijk in een crimineel milieu bevinden. Deze gesprekken zijn een vroege preventieve maatregel”, zegt Frode. “De politie vond het noodzakelijk om zo’n gesprek met Høiby te voeren.”

Frode benadrukte dat het gesprek noodzakelijk werd geacht vanwege de grote verantwoordelijkheid van de politie voor de veiligheid van het koninklijk huis en de koninklijke familieleden. De politie wilde echter niet ingaan op de specifieke aanleiding of de inhoud van het gesprek.

Lees ook: Zoon kroonprinses Mette-Maris gearresteerd wegens mishandeling

Marius is de oudste zoon van kroonprinses Mette-Marit en komt uit een vorig huwelijk. Toen hij vier jaar oud was, trouwde zijn moeder met kroonprins Haakon. In tegenstelling tot zijn halfzus prinses Ingrid Alexandra (20) en zijn halfbroer, prins Sverre Magnus (18), heeft hij geen publieke rol.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES