Trooping The Colour 2024

Koning Charles reageert op gezondheidsupdate Kate

Koning Charles (75) reageert op de gezondheidsupdate die prinses Kate (42) maandagmiddag heeft gedeeld. Via Instagram vertelde ze in een persoonlijke video over haar gezondheid en dat ze na een ‘ontzettend zwaar’ jaar eindelijk klaar is met de chemotherapie.

Volgens Kensington Palace is het op dit moment nog te vroeg om te zeggen of Kate volledig genezen is van kanker. In de video, die een maand geleden in Norfolk is opgenomen, geeft ze wel een uitgebreide update over hoe het nu met haar gaat.

Na de release van de video stroomden de gelukswensen binnen van over de hele wereld. Zo ook vanuit de koninklijke familie zelf. Koning Charles noemt het ‘geweldig nieuws’. Dat laat Buckingham Palace weten in een verklaring. De verklaring voegde daaraan toe dat de koning en zijn vrouw Camilla ‘alle liefde, gedachten en steun zullen blijven bieden aan de prinses op haar weg naar volledig herstel.’

Lees ook: Camilla geeft nieuwe gezondheidsupdate over koning Charles

Charles werd eerder dit jaar ook gediagnosticeerd met kanker, maar kon in het voorjaar zijn koninklijke taken hervatten. Hij koos ervoor om het type kanker niet openbaar te maken. Kate zal naar verwachting een ‘lichte’ werkbelasting hebben tussen nu en het einde van het jaar. In de video legt ze uit: “Hoewel ik de chemotherapie heb afgerond, is mijn weg naar genezing en volledig herstel nog lang en moet ik elke dag nemen zoals die komt. Ik kijk er echter naar uit om weer aan het werk te gaan en de komende maanden enkele openbare verplichtingen op me te nemen wanneer dat kan.”

Ondanks zijn drukke agenda is de gezondheid van Charles, net als die van Kate, dit jaar een belangrijk aandachtspunt voor de royals geweest. Na zijn bezoek aan Australië en Samoa zijn de plannen voor een reis naar Nieuw-Zeeland zijn deze herfst geschrapt op advies van artsen. “De koningin wil dat hij wat rustiger aan doet,” vertelde royalexpert Robert Jobson eerder aan T&C. “Maar ik denk niet dat we dat gaan zien.”

Lees ook: Prinses Kate aanwezig bij prijzenuitreiking herenfinale Wimbledon

Meer weten over de toekomst van William en Kate? Bekijk de onderstaande video:

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES