gezondheidsupdate koning Charles

Camilla geeft nieuwe gezondheidsupdate over koning Charles

Het nieuws over de kankerdiagnose van koning Charles sloeg in februari natuurlijk in als een bom. Zijn vrouw, koningin Camilla, geeft nu een nieuwe gezondheidsupdate over de koning.

Begin februari kreeg de wereld te horen dat koning Charles kanker had. Dit gebeurde nadat de vorst aan zijn vergrote prostaat werd geopereerd. Sindsdien ondergaat hij behandelingen. Welke vorm van kanker de koning heeft, is nooit bekendgemaakt.

Opening nieuw centrum voor behandeling van kankerpatiënten

Koningin Camilla opende een nieuw centrum voor de behandeling van kankerpatiënten in het Royal United Hospital in Bath. Dit nieuwe centrum is ontworpen om jaarlijks maar liefst 500.000 patiënten te behandelen.

Gezondheidsupdate koning Charles

Tijdens haar bezoek aan het behandelcentrum voor kankerpatiënten in Bath werd de koningin gevraagd om een gezondheidsupdate van koning Charles. Een journalist vroeg hoe het met de koning ging, en zij antwoordde het volgende: “Het gaat erg goed met hem. Ondanks zijn vermoeidheid gaat het de goede kant op.” Dit is natuurlijk erg fijn om te horen.

Royals Attend Church Service
Koning Charles en koningin Camilla

Steeds vaker aan het werk

Koning Charles ondergaat op dit moment nog steeds chemotherapie. Deze behandelingen plant hij rond zijn werkbezoeken. Werken heeft hij, hoe ziek hij ook was, nooit gepauzeerd. De vorst is nu ook steeds vaker buiten het paleis en je ziet aan hem dat hij hiervan geniet. Tijdens alle werkbezoeken heeft hij een glimlach van oor tot oor.

Lees ook: Nu: Koning Charles heeft kanker

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP