George, Kate, Louis, William, Charlotte

Om deze speciale reden wonen William en Kate in bescheiden Adelaide Cottage

Sinds 2022 wonen prins William en Kate Middleton in het koninklijke Adelaide Cottage, een keuze die opvallend is voor een jong gezin, gezien de bescheiden omvang van de woning. Nu onthult The Daily Mail dat koningshuis-expert Robert Jobson in zijn nieuwe boek de reden achter hun beslissing.

De woning werd hen al in 2002 geschonken door Williams overgrootmoeder, de moeder van koningin Elizabeth. Voordat ze naar Adelaide Cottage verhuisden, woonden William en Kate in Kensington Palace, waar ze veel meer ruimte hadden. Het verraste velen dat ze na twintig jaar toch kozen voor de kleinere woning. Het huis beschikt namelijk ‘slechts’ over vier slaapkamers en biedt geen ruimte voor inwonend personeel.

Kostbare tijd

The Daily Mail meldt nu dat koningshuis-expert Robert Jobson in zijn nieuwe boek Catherine, The Princess of Wales uitlegt dat William en Kate naar Adelaide Cottage verhuisden om dichter bij de inmiddels overleden koningin Elizabeth te zijn, die op 8 september 2022 overleed op Balmoral Castle in Schotland. Prins William wist dat zijn tijd met zijn grootmoeder kostbaar was en hij was verheugd dat ze als koppel die beslissing hadden genomen. Kate begreep dat het voor William, als toekomstige koning, belangrijk was om dichter bij de koningin in de buurt te zijn tijdens haar laatste maanden, toen hij haar en zijn vader moest ondersteunen.’

Lees ook: Prins William weer aan het werk na diagnose Kate

Volgens Robert kon Elizabeth dit gebaar wel waarderen. Hoewel eerder werd overwogen om naar Frogmore Cottage te verhuizen, werd die optie uiteindelijk door prins Harry en Meghan Markle gekozen.

Maakte verschil

Adelaide Cottage bleek echter ideaal voor William en Kate; de woning ligt op slechts tien minuten rijden van Elizabeth en is tevens dicht bij de school van hun kinderen prins George (11), prinses Charlotte (9) en prins Louis. Sterker nog, het maakte volgens Robert ‘echt verschil’. ‘Ze hadden regelmatig contact, zagen elkaar persoonlijk en spraken meerdere keren per week aan de telefoon, waardoor ze nog dichter bij elkaar kwamen.’

Lees ook: Dít doet prinses Kate allemaal tijdens haar herstel in Adelaide Cottage

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES