Royal Ascot 2024 Wednesday

Wist je dat: in tegenstelling tot de meeste royals heeft prinses Eugenie een volwaardige carrière

De Britse monarchen wijden hun professionele leven doorgaans aan liefdadigheid. Prinses Eugenie (34) heeft echter naast haar liefdadigheidswerk ook een volwaardige carrière in de kunst.

Na een functie bij Paddle 8, een veilinghuis in New York, werd Eugenie associate director bij Hauser & Wirth, een hedendaagse kunstgalerie in Londen.

“Ik hield al van kunst sinds ik heel jong was,” vertelde Eugenie in 2016 aan Harper’s Bazaar. “Ik wist dat ik beslist geen schilder zou worden, maar ik wist dat dit de branche voor mij was. Ik vind het geweldig om mijn passie voor kunst met mensen te delen.”

Veel andere royals zijn vooral bezig met hun koninklijke taken en liefdadigheidswerk, maar hebben geen carrière buiten de koninklijke sfeer.

Eugenie En Beatrice
Prinses Eugenie en haar zus prinses Beatrice

Hoewel prinses Eugenie opmerkelijk is vanwege haar actieve carrière in de kunst, zijn er enkele andere royals die ook professionele rollen vervullen. Zo heeft prinses Anne een actieve rol in verschillende stichtingen en organisaties, en was vroeger betrokken bij paardrijden op professioneel niveau. Prins Edward heeft het werk van zijn productiebedrijf, Ardent Productions, opgepakt, dat documentaires en andere media-inhoud produceert.

Lees ook: Prinses Eugenie misschien ook naar Amerika

In het algemeen kiezen veel leden van de koninklijke familie ervoor om hun tijd te besteden aan koninklijke en liefdadigheidsverplichtingen, maar prinses Eugenie is een van de weinigen die een professioneel carrièrepad heeft gevolgd buiten de traditionele koninklijke rollen.

Bekijk ook:

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES