privéjets

Meghan Markle onder vuur om gebruik privéjets: “pure hypocrisie”

Meghan Markle ligt opnieuw onder vuur. Dit keer heeft het te maken met het gebruik van privéjets ‘alsof het taxi’s zijn’. 

Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, is opnieuw onder vuur komen te liggen. De hertogin van Sussex spreekt zich publiekelijk uit over klimaatverandering, maar zelf lijkt het haar niet echt te boeien. Ze neemt de laatste jaren namelijk nooit meer een commerciële vlucht. 

Geen commerciële vluchten voor Meghan

Royaltywatcher Julie Burchill spreekt zich uit over Meghan Markle. “Ze gebruikt privéjets alsof het gewone taxi’s zijn. Dat is pure hypocrisie”, zegt Julie Burchill hierover. Meghan Markle zou de afgelopen zes jaar geen commerciële vluchten meer hebben genomen. Of het nu korte zakenreizen of lange trips zijn, ze gebruikt uitsluitend privéjets. “En dan waarschijnlijk ook nog op kosten van anderen”, aldus Burchill.

Privéjet van buurvrouw

Meghan is geregeld voor een evenement op pad. Laatst ging ze nog naar een bijeenkomst van ‘G9 Ventures’ in de Hamptons, ten oosten van New York. Ook hierheen ging ze met een privéjet. Dit keer met die van haar buurvrouw, Jamie Kern Lima. De kosten van zo’n vlucht bedragen ongeveer 35.000 euro of meer, met een CO₂-uitstoot van ongeveer 20.000 kilogram. Het vliegen in een privéjet met slechts een paar passagiers heeft per persoon een klimaatimpact die maar liefst 14 keer groter is dan die van een commerciële vlucht.

Invictus Games Düsseldorf 2023 Day 6
Invictus Games Düsseldorf 2023 Day 6

Lees ook: Meghan Markle over traumaherstel: ‘Ik ben pas aan het begin’

Dol op adellijke titel 

Meghan Markle maakt niet alleen gebruik van de privéjet van haar buurvrouw. Ook van anderen. Julie Burchill vertelt: “Ze beschikt over iets wat andere succesvolle ondernemers niet hebben: een adellijke titel die wereldwijde aandacht trekt. Daardoor slaagt ze er keer op keer in om aanwezig te zijn, of dat nu op een evenement is of in een privévliegtuig.”

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES