koningin Silvia

Zweedse koningin Silvia verlaat Olympische Spelen vroegtijdig om familieredenen

De Zweedse koningin Silvia (80) heeft de Olympische Spelen in Parijs eerder dan gepland verlaten. Dat heeft het hof aan de Zweedse media laten weten.

De Zweedse koningin Silvia ging, net zoals heel veel andere Europese royals, op bezoek bij de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Ze bezocht afgelopen week meerdere wedstrijden en zou nog tot het eind blijven, maar helaas heeft ze haar bezoek door familieomstandigheden eerder moeten afbreken.

Naar België toe

Koningin Silvia is naar België afgereisd. Hier woont haar oudere broer, Ralf Sommerlath. Hij is de enige nog levende broer van de Zweedse koningin. Haar andere broers, Jörg en Walther, overleden eerder al in 2006 en 2020. Het paleis laat niets los over de reden van het bezoek. Margareta Thorgren, woordvoerder van het paleis, vertelt alleen het volgende: “Om familiale redenen heeft de koningin ervoor gekozen om naar haar broer te reizen die in België woont.”

Os 2024 Duplantis Celebrated
Os 2024 Duplantis Celebrated

Koning Carl Gustaf blijft in Parijs

De man van koningin Silvia, de Zweedse koning Carl Gustaf, is wel in Parijs gebleven om nog meer wedstrijden bij te wonen. Ook zal hij nog wat Zweedse topatleten gaan ontmoeten. Hij zal nog tot vandaag, zondag, de slotdag van de Olympische Spelen 2024 blijven. Of hij daarna ook naar België zal afreizen, dat is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Déze royals deden ooit mee aan de Olympische Spelen

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP