Prins Harry en Meghan Markle The 2024 Espy Awards Show

Meghan Markle over traumaherstel: ‘Ik ben pas aan het begin’

Meghan Markle (43), de hertogin van Sussex, hoopt dat niemand zich ooit zo ellendig zal voelen als zij deed tijdens haar strijd met mentale problemen. De vrouw van de Britse prins Harry (39) geeft aan dat ze nog steeds herstellende is, zo vertelt ze in een uitgebreid interview met ‘CBS Sunday Morning’.

Meghan ontmoette prins Harry in 2016, en hun relatie trok al snel veel media-aandacht. Ze verloofden zich in november 2017 en trouwden op 19 mei 2018 in Windsor Castle, een van de grootste koninklijke evenementen van het decennium.

“Als je pijn of trauma hebt meegemaakt, kun je er het beste open over zijn om te helen, zeker in mijn geval”, zegt Meghan. “En weet je, ik ben pas aan het begin. Maar ik zou nooit willen dat iemand anders zich zo voelt.” Ze hoopt dat niemand ooit worstelt met suïcidegedachten. “En ik zou ook nooit willen dat iemand anders niet geloofd wordt”, voegde ze eraan toe.

Tijdens haar zwangerschap van hun eerste kind, Archie (geboren op 6 mei 2019), kreeg Meghan te maken met veel negatieve media-aandacht, waaronder beschuldigingen van racisme en seksisme. Deze druk droeg bij aan hun besluit om in 2020 terug te treden als senior leden van het Britse koningshuis. Ze verhuisden naar de Verenigde Staten, waar ze zich richtten op nieuwe projecten en hun gezinsleven.

Meghan, onthulde in het spraakmakende interview met Oprah Winfrey in 2021 dat haar situatie destijds zo ernstig was dat ze aan zelfdoding dacht. Bovendien zou ze volgens haar geen hulp hebben mogen zoeken van het Britse koningshuis.

Reaction After Prince Harry, Markle Interview
Reaction After Prince Harry, Markle Interview

Zo is de romance tussen Harry en Meghan begonnen:

Lees ook: Nu: Meghan Markle vindt social media ‘giftig’ 

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES