Meghan Markle Harry

Prins Harry wil Meghan Markle niet meer meenemen naar het Verenigd Koninkrijk: “Te gevaarlijk”

In een nieuwe documentaire van ITV liet prins Harry weten dat hij niet van plan is om Meghan Markle weer mee te nemen naar het Verenigd Koninkrijk. Hoe zit dit?

Sinds 2020 woont prins Harry samen met Meghan Markle en zijn kinderen in de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk werd het koppel vaak achternagezeten door de pers en dit zorgde geregeld voor gevaarlijke situaties. Sinds vier jaar leeft het gezin in alle rust in Californië, de Verenigde Staten. 

Zijn te ver gegaan

In de documentaire Tabloids on Trial vertelt prins Harry dat hij zich zorgen maakt om de veiligheid van zijn gezin. “De Britse pers is echt te ver gegaan. Het is nog steeds te gevaarlijk. En je hebt maar een iemand nodig… Of ze nu een mes zouden gebruiken of zuur, dit zijn dingen die mij oprecht zorgen baren. Het is een van de redenen waarom ik mijn vrouw niet meer meeneem naar dit land.”

Hopelijk gaat situatie veranderen 

“Er is nog steeds meer dan genoeg aandacht voor zowel mij als mijn vrouw, Meghan Markle”, vertelde prins Harry verder. De advocaten van de prins vertellen dat de prins hoopt dat deze situatie in de toekomst gaat veranderen. “Hij wil graag terugkomen. Hij wil zijn familie en vrienden zien en zich ook inzetten voor goede doelen. Daarnaast zal het Verenigd Koninkrijk ook altijd zijn thuis blijven.”

Meghan Markle Harry
Prins Harry met Meghan Markle

Situatie met moeder Diana

Ook heeft prins Harry het nog over zijn moeder, prinses Diana. De prins vertelt: “Er is bewijs dat suggereert dat ze was gehackt. Ze was waarschijnlijk een van de eerste mensen die werd gehackt. En toch genieten de tabloids ervan om haar neer te zetten als paranoïde. Dat was ze niet. Ze had absoluut gelijk.”

Lees ook: Prins Harry erft fortuin van overgrootmoeder en ‘krijgt meer dan William’

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES / ANP