zus ontslagen

Prins William heeft zus van koningin Camilla ontslagen en dít is de reden

Kroonprins William heeft Annabel Elliot, de zus van koningin Camilla, ontslagen. Elliot werkte al jaren voor het paleis. Hoe zit dit precies? 

Annabel Elliot, de 75-jarige zus van koningin Camilla, is door kroonprins William ontslagen. Annabel Elliot werkte jarenlang voor het paleis als interieurontwerpster en ze was dan ook erg goed in haar werk. De zus van de koningin nam de vakantiehuisjes in Cornwall onder handen. 

Jaarrapport Britse koningshuis

Uit het jaarrapport van het Britse koningshuis valt op te maken dat de zus van koningin Camilla niet langer meer voor het koningshuis werkt. Een paleismedewerker onthult het volgende aan Daily Mail: “William wil zijn eigen stempel op Cornwall drukken. Hij is op zoek naar een modernere insteek voor de nieuwe inrichting. En daar hoort Annabel niet bij, zij had meer de smaak waar koning Charles en Camilla dol op zijn. Maar dat is niet meer van deze tijd.”

King Charles Iii Coronation
Koningin Camilla samen met haar zus Annabel

Hoofd interieurdesign sinds 2005

In 2005, net na zijn huwelijk met Camilla, werd zus Annabel door koning Charles aangenomen als hoofd van de afdeling interieurdesign. Dit gebeurde toen koning Charles nog prins van Wales was. “De stopzetting van haar contract heeft alleen mar met Williams visie te maken. Het is dus zeker geen reflectie van haar werk. Dat heeft ze altijd goed gedaan”, vertelt de paleismedewerker aan Daily Mail

Zuinige monarch 

Sinds koning Charles op de troon zit, is er zo’n 21 miljoen euro minder uitgegeven dan het jaar daarvoor. Charles zei altijd dat hij een zuinige monarch wilde worden, en daarmee maakt hij zijn belofte dus zeker waar. 

Lees ook: Het Britse koningshuis geeft minder geld uit

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP