Meghan Markle

Dít is wat Meghan Markle over vicepresident Kamala Harris zei

Met het nieuws dat president Joe Biden (81) zich terugtrekt uit de verkiezingen van 2024 en Kamala Harris (59) steunt als de nieuwe Democratische kandidaat, komen Harris’ carrière en uitspraken opnieuw in de belangstelling, inclusief haar steun voor Meghan Markle (42).

Meghan heeft eerder haar bewondering voor vicepresident Harris uitgesproken. In augustus 2020 filmde de hertogin van Sussex een gesprek over kiesrecht met feministe en journaliste Gloria Steinem. Tijdens dat gesprek bespraken ze de toenmalige kandidaat Harris. “Het hart van de Democratische partij zijn eigenlijk zwarte vrouwen en nu is er een vicepresident die zwart is en dat is spannend,” zei Gloria. Meghan reageerde enthousiast: “Ik ben zo blij om die vorm van representatie te zien. Voor mij, als biraciaal persoon, was het tijdens mijn jeugd belangrijk om iemand te zien die op mij leek, of dat nu een pop of iemand in een openbare functie was.”

Meghan ging verder: “Zoals velen van ons geloven, je kunt alleen worden wat je kunt zien. En zonder die voorbeelden, hoe kun je streven naar iets groters dan wat je in je eigen wereld ziet? Ik denk dat we nu op een andere manier doorbreken.”

Ms. Foundation Women Of Vision Awards: Celebrating Generations Of Progress & Power
Meghan Markle en Gloria Steinem tijdens de Ms. Foundation Women of Vision Awards in 2023.

Ook Harris heeft alleen maar goede woorden over Meghan. Zo heeft ze twee keer iets gepost over de hertogin van Sussex. In oktober 2019 deelde ze een video van Meghan in Zuid-Afrika, waarin Meghan sprak over de negativiteit in de media tijdens haar zwangerschap. ‘Dit is ongelooflijk belangrijk. We moeten ons herinneren dat het een teken van kracht is om emotie te tonen,’ schreef Harris op Twitter. ‘Meghan, we staan achter je.’

In juni 2020 deelde Harris ook een fragment van Meghan waarin ze het volgende zei: “Het enige verkeerde om te zeggen is niets zeggen.” “Dank je, Meghan, voor deze krachtige uitspraak”, reageerde Harris daarop.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES