band Mabel

Dít is de reden van de slechte band tussen Máxima en Mabel

De band tussen koningin Máxima en prinses Mabel schijnt al jaren niet goed te zijn, maar daar lijkt nu een eind aan te komen. Hoe zit dit precies?

Koningin Máxima en prinses Mabel zijn al jaren schoonzussen. De twee blijken elkaar, buiten de koninklijke verplichtingen en festiviteiten, zelfs nooit te spreken of te zien. Maar hoe kan dat? 

Verzoeningspoging 

Omdat het tussen koningin Máxima en haar schoonzus nu al een tijdje niet botert, willen ze hier volgens Das Goldene Blatt verandering in brengen en aan hun band werken. De twee hebben al meerdere afspraken gehad in de woonplaats van Mabel: Londen. Er zou zelfs sprake zijn van een vriendschappelijke sfeer tussen de twee. Dat was eerder wel anders. 

Oorzaak slechte band

De slechte band tussen Máxima en Mabel heeft te maken met hun schoonmoeder, prinses Beatrix. Mabel heeft een ontzettend goede band met haar, waardoor ze eigenlijk niets fout kan doen bij haar. Máxima vindt dit helemaal niets en zij blijkt juist wél altijd kritisch benaderd te worden door onze oud-koningin. 

Prinses Beatrix En Prinses Mabel Bij Uitreiking Tiende Prins Friso Ingenieursprijs
Prinses Mabel en prinses Beatrix

Rel om column 

De band tussen de twee werd nog slechter, toen de beste vriendin van prinses Mabel, columniste Daniela Hooghiemstra, in 2021 een kritische column over koningin Máxima schreef. Wanneer de band tussen Mabel en Máxima wél goed was, dan had de prinses daar natuurlijk wel een stokje voor gestoken, maar dat was toen allang niet meer het geval. Deze kritische column maakte de band tussen de twee alleen maar slechter en slechter. 

Lees ook: Heeft Mabel nieuw geluk gevonden?

Ontmoetingen in Londen

Nu zijn er dus eindelijk meerdere ‘vriendschappelijke’ ontmoetingen tussen de twee geweest. Het zou natuurlijk ontzettend fijn zijn, niet alleen voor Máxima en Mabel, maar ook voor de koninklijke familie, dat de twee weer door één deur kunnen. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP