koningin Camilla

Dankzij déze sport blijft koningin Camilla topfit

Als we koningin Camilla zien, dan zien we een topfitte vrouw. Maar hoe komt ze zo fit? Wat is haar geheim? 

Camilla is dol op sport en beweging. Naar eigenzeggen heeft ze altijd gesport en wil ze dit ook, zo lang het nog kan, blijven doen. Ze heeft in haar leven diverse sporten beoefend, maar er is er maar één waar ze ontzettend blij van wordt. 

Ballet 

Wat blijkt? Koningin Camilla is dol op ballet en blijft door deze sport topfit. Ze doet nu ruim zes jaar aan de sport. Na één proeflesje ‘Silver Swans’, ook wel balletles voor ouderen boven de 55 jaar, was ze al om. “Ik dacht eerst: wat moet ik me hierbij voorstellen? Allemaal ouderen zoals ik die staan te stuntelen op één been. Maar wat ik zag, was compleet het tegenovergestelde. Iedereen was zo goed dat ik sindsdien zelf ook balletles neem en het heeft me zoveel goeds gebracht!’, vertelde koningin Camilla over de lessen.

Gratis balletlessen

Wie verwacht dat de koningin moet betalen voor haar balletles, heeft het goed mis. Ze volgt namelijk gratis balletlessen vanuit huis. En dit doet ze niet alleen, nee… Met een groep vriendinnen. Na de les nemen ze ook altijd nog even de tijd om lekker bij te kletsen met een kopje koffie of thee, op deze manier is het een echt uitje. 

Lees ook: Nu zien: Camilla Parker Bowles toen ze jong was

Beschermvrouw van academie

In de zes jaar dat ze Silver Swans-balletles heeft, is ze zo’n fan geworden van de sport. De koningin is zelfs beschermvrouw van de academie geworden en ze is hier maar wat trots op. Camilla is trouwens niet de enige Britse Royal die dol is op ballet. Prinses Diana deed hier vroeger ook altijd aan, en ook prinses Charlotte zit op ballet. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP / GETTYIMAGES