Australië

Ondanks kanker bezoekt koning Charles binnenkort Australië en Samoa

Koning Charles zal samen met zijn vrouw, koningin Camilla, binnenkort afreizen naar Australië en de Samoa-eilanden. Tijdens de reis zal er volop rekening worden gehouden met zijn ziekte.

Het zal Charles’ zijn eerste bezoek aan Australië worden als koning. Als kroonprins heeft hij het land wel al meerdere keren bezocht. De laatste keer dat een Britse vorst Australië bezocht, was in 2011. Toen reisde Queen Elizabeth naar het land. 

Programma Australië en Samoa

Het hele programma is nog niet bekendgemaakt, maar wel zijn er al een paar plannen vrijgegeven. Het is bijvoorbeeld al duidelijk dat koning Charles en Koningin Camilla op Samoa de top van regeringsleiders van het Commonwealth zullen bijwonen. Dit staat tussen 21 en 25 oktober gepland. Ook wil koning Charles de sterke banden tussen de eilandstaat en het Verenigd Koninkrijk vieren. In Australië zal het koningspaar Canberra en New South Wales bezoeken. 

Ingekort programma

De reis naar Australië en Samoa zal in oktober gaan plaatsvinden. Buckingham Palace laat weten dat de koning een ingekort programma zal afwerken. Dit allemaal heeft te maken met zijn ziekte. In eerste instantie wilde koning Charles ook nog Nieuw-Zeeland bezoeken, maar de artsen van de koning hebben dit bezoek afgeraden. “Dit om prioriteit te geven aan het herstel”, aldus Buckingham Palace.

kamperen
KONING CHARLES

Programma kan nog aangepast worden

Verder zijn er nog geen plannen bekendgemaakt. Buckingham Palace laat namelijk weten dat het bezoek op basis van medisch advies en om gezondheidsredenen nog aangepast of nog verder ingekort kan worden. Hoe lang het bezoek daadwerkelijk gaat worden, dat is dus nog even onduidelijk. 

Lees ook: Zo werd Balmoral in het geheim aangepast

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP